Изследователски екип от университета в Монпелие във Франция откриха връзка между консумацията на зеле и ниската смъртност от коронавирус. Това се съобщава от The Sun.
Учените са убедени, че зелето може да бъде продукт, който "убива" коронавируса.
Те открили, че в страни, където хората обичат и консумират много зеле, е регистриран нисък процент на смъртност от коронавирус. Такива места например са Германия и Южна Корея.
Експертите отбелязаха също, че зелето съдържа полезни антиоксиданти.
В киселото зеле се откриват съединения, които засилват защитната сила на организма срещу патогени и предотвратяват тежкото протичане на коронавирус.
Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Asdfg
12:36 16.07.2020
2 Алфа Вълкът
Коментиран от #10
12:37 16.07.2020
3 Чукча писател
12:38 16.07.2020
4 Направо
12:40 16.07.2020
5 а!?
13:16 16.07.2020
6 314
13:42 16.07.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Българин
14:42 16.07.2020
9 любопитен
18:08 16.07.2020
10 един от стадото
До коментар #2 от "Алфа Вълкът":
ким чи- Корея, за северна не знам, но за южна го ядат целогодишно. Последно не съм следил вируса как върви там. Но явно в северна то и куршума са основния ''лек''18:18 16.07.2020
11 Жоро суровояда
02:39 17.07.2020
12 Сойка Присмехулка
07:37 17.07.2020
13 Бивш левскар
09:17 17.07.2020