Най-често рецептите с патладжан са под формата на кьопоолу или пък като пържен патладжан с доматен сос. Supichka.com предлага нова и смела комбинация на иначе добре познати вкусове.
Необходими продукти:
1 патладжан
2 домата
100 грама сирене
3 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязвате патладжаните на колелца с дебелина около 0,5 см. След това ги посолявате и ги поставяте в гевгир за около 30 минути. Така патладжаните ще пуснат горчивия си сок и няма да дразнят стомаха. След около 30 минути ги измивате и подсушавате с домашна хартия.
Овалвате колелцата патладжан в олио, нареждате ги в тава и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 10 минути вадите тавата от фурната и обръщате колелцата патладжан. След като патладжанът стане златист и от двете страни го вадите от фурната.
Нарязвате доматите, а от горчицата, зехтина и меда приготвяте дресинга за салатата с патладжани и домати. Разбърквате патладжана и доматите, слагате натрошено сирене и поливате с дресинга.