Отидете към основна версия

16 121 15

Рецепта за вечеря: Свинско бонфиле на тиган

  • свинско месо-
  • бонфиле-
  • марината-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

С марината от мед, чесън и мащерка

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 свинско бон филе

сок от ½ лимон

2 с. л. зехтин

1 /2 с. л. течен акациев мед

½ ч. л. пипер меланж

1 скилидка пресован чесън

2 - 3 стръка мащерка

сол

Начин на приготвяне:

Бон филето нарежете на кръгчета с дебелина 1, 5 -2 см.

Смесете продуктите за марината в купа и сложете месото в нея.

Разбъркайте ги добре и оставете за около 1-2 ч.

Извадете от марината и изпържете в тиган с малко мазнина за около 3-4 минути от всяка страна.

Сервирайте със свежа салата, картофено пюре или гарнитура по желание.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини