Last news in Fakti

17 Септември, 2020 16:05 16 039 15

Рецепта за вечеря: Свинско бонфиле на тиган

  • свинско месо-
  • бонфиле-
  • марината-
  • на тиган-
  • какво да сготвя

С марината от мед, чесън и мащерка

Рецепта за вечеря: Свинско бонфиле на тиган - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 свинско бон филе

сок от ½ лимон

2 с. л. зехтин

1 /2 с. л. течен акациев мед

½ ч. л. пипер меланж

1 скилидка пресован чесън

2 - 3 стръка мащерка

сол

Начин на приготвяне:

Бон филето нарежете на кръгчета с дебелина 1, 5 -2 см.

Смесете продуктите за марината в купа и сложете месото в нея.

Разбъркайте ги добре и оставете за около 1-2 ч.

Извадете от марината и изпържете в тиган с малко мазнина за около 3-4 минути от всяка страна.

Сервирайте със свежа салата, картофено пюре или гарнитура по желание.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 козлодуйски цяп

    3 7 Отговор
    да не забравиш да благодариш за интересната статия
  • 2 За ръка не, но за,, нещо,, друго да..

    3 4 Отговор
    Отново интересна рецепта, но зависи от месото, специфична е заради това...затова ако не я хареса детето ми, ще му хвърля нещо по главата я ядене, я лъжица, я нещо друго...! (Не бъди повече нахална, колкото си грозна и стара...!)
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 антрашпиц

    1 1 Отговор
    Със туй нещо на снимката ша отидат поне пет ракии....и после го обръщам на "патрЕотизъм"....
  • 6 един от стадото

    5 2 Отговор
    това е бонфиле цяло парче печено на фурна, и после нарязано. Що лъже госпожата, или и е все тая. При пържене на парчета загара е по страниците, а тук няма. Иначе е вкусно и така.
  • 7 А гас бял поставят ли, ибризованиекосми

    1 1 Отговор
    Такава рецепта в ресторанти за нула време се харчи...!?

    Коментиран от #8

  • 8 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "А гас бял поставят ли, ибризованиекосми":

    в ресторанта цяло парче печено два часа и половина на слаб огън няма да получиш никога. Може и да го получиш, но с предварителна заявка и не се води аламинут, 5-7 минути на порция. И ти излиза солено. Бих те поканил като го приготвя като това на снимката, и кана две домашно мерло слагам от мене още..
  • 9 Предварително е приготвено

    1 0 Отговор
    И изяден, мерси за поканата я ям само шпекуф салам и кифтета, заради възрастта...!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от стадото

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Предварително е приготвено":

    ..на вестник нали, и фалшива бира от пшеница. Истинската бира се прави от ечемик и не струва 2литра два лева

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "На, вестник ти го ядеш син 70гизрут":

    успокой топката. Не карай с обиди, най- малко към непознат, а уж сайта не толерирал обиди. Или към непознат е най- лесно. Не мисли, че само ти се печеш на бавен огън друже..

    Коментиран от #14

  • 14 Вестника враг, друже ти е друк

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "един от стадото":

    Ти го предлагаш, който се пече на огън, той дори не е в сайта..!
  • 15 Дърт

    3 0 Отговор
    А отдека пари за свинско бон филе!?