Отидете към основна версия

3 776 10

Рецепта на деня: Маринован заек по кубински

  • заек-
  • маринован-
  • кубински-
  • какво да сготвя

Ароматно заешко от кубинската кухня

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

3-4 с. л. олио

2-3 с. л. соев сос

1/2 ч. л. смлян черен пипер

2 с. л. доматено пюре

1 дафинов лист

1 ч. л. сладък червен пипер

50 -60 мл бяло вино

1 скилидка пресован чесън

1 кг заешко месо

Начин на приготвяне:

Соевият сос, олиото, чесънът, черният и червеният пипер, доматеното пюре и виното се разбъркват до еднородна смес (става гъста).
В тава се подреждат нарязаното заешко и отгоре се залива с маринатата, поставя се и дафиновият лист. Покрива се и се оставя да се маринова за 12 часа.

Фурната се загрява на 250 С. Маринованият заек по кубински се пече заедно с марината за 2-2 и 1/2 часа.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини