Отидете към основна версия

4 121 3

Рецепта за вечеря: Пилешко с екзотична марината и сусам

  • пилешко-
  • марината-
  • портокал-
  • соев сос-
  • сусам-
  • какво да сготвя

Сочно и вкусно

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг. пилешко филе
3 портокала

100 мл. бяло вино
50 мл. соев сос
1 корен от джинджифил
50 гр. кориандър
1 чушка
1 ч.л. чили
сол и сусам на вкус

Начин на приготвяне:

Смесете малко портокалов сок, виното и соевия сос. После поставете вече почистеното пиле в дълбок съд и го залейте с маринатата. Поставете отгоре капак и го оставете да се маринова за около час, като от време на време разклащате съда, пише jenata.blitz.bg.

Докато това се случва, вие може да махнете кората на останалите портокали и да изрежете белия слой отгоре. След това нарежете пулпа с малък нож в една купичка и съхранете сока, който неминуемо ще се отдели. Обелете джинджифила, нарежете на ситно малко кориандър.

След това идва ред на чушката. Измийте я добре и след това я нарежете на равни пръстенчета. Добавете джинджифила и кориандъра към нея, портокаловата кора, солта и чилито в купата с портокалите и разбъркайте всичко добре. Оставете всичко в купичката така за 30 минути.

След това загрейте фурната на 200 градуса.

Запържете сусам в тиган. Поставете вече напоилото се в марината пиле върху кухненска хартия и печете 10-15 минути. След това залейте пилето със сместа с чушки и портокали и поръсете със сусам.

Поднесете с гарнитура от сварен ориз.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини