Отидете към основна версия

13 087 2

Рецепта на деня: Италианска ябълкова торта

  • ябълки-
  • торта-
  • италианска-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Неустоим десерт

Снимкa: Shutterstock

Този разкошен десерт се приготвя лесно, но по нищо не отстъпва на лакомствата по сладкарниците.

Необходими продукти:

200 гр. брашно

4-5 ябълки

80 гр. захар

70 гр. масло + 30 гр. за отгоре

1/2 бакпулвер

2 жълтъка

130 мл мляко

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и оставете да се охлади. Разбийте жълтъците със захарта. Сложете 70 г разтопено масло в сместа с жълтъците. Разбъркайте, като постепенно добавяте млякото и продължавате да разбивате.

Добавете брашното заедно с бакпулвера към сместа. Смесете добре. Междувременно нарежете ябълките на тънки филийки в същата форма, както при нарязването на лимон. Изсипете сместа върху форма за печене (21 см) и подредете ябълките отгоре. (колкото повече ябълки поставяте, толкова по-вкусна ще стане тортата)

Отгоре разлейте 30 гр разтопено масло и щипка захар. Печете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 или в зависимост от фурната.

Поръсете с пудра захар.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.

Свързани новини