Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 10:05 13 080 2

Рецепта на деня: Италианска ябълкова торта

  • ябълки-
  • торта-
  • италианска-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Неустоим десерт

Рецепта на деня: Италианска ябълкова торта - 1
Снимкa: Shutterstock

Този разкошен десерт се приготвя лесно, но по нищо не отстъпва на лакомствата по сладкарниците.

Необходими продукти:

200 гр. брашно

4-5 ябълки

80 гр. захар

70 гр. масло + 30 гр. за отгоре

1/2 бакпулвер

2 жълтъка

130 мл мляко

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото и оставете да се охлади. Разбийте жълтъците със захарта. Сложете 70 г разтопено масло в сместа с жълтъците. Разбъркайте, като постепенно добавяте млякото и продължавате да разбивате.

Добавете брашното заедно с бакпулвера към сместа. Смесете добре. Междувременно нарежете ябълките на тънки филийки в същата форма, както при нарязването на лимон. Изсипете сместа върху форма за печене (21 см) и подредете ябълките отгоре. (колкото повече ябълки поставяте, толкова по-вкусна ще стане тортата)

Отгоре разлейте 30 гр разтопено масло и щипка захар. Печете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 или в зависимост от фурната.

Поръсете с пудра захар.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 23ес23ес

    7 2 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че "тортата" на снимката вече веднъж е ядена?!
  • 2 Наблюдателна

    8 1 Отговор
    Снимката не илюстрира дадената рецепта.Блатът е от тесто, което прави накъдрен борд,а в състава има и сладко,което изтича в чинийката.Малко повече старание,драги журналисти!