Този разкошен десерт се приготвя лесно, но по нищо не отстъпва на лакомствата по сладкарниците.
Необходими продукти:
200 гр. брашно
4-5 ябълки
80 гр. захар
70 гр. масло + 30 гр. за отгоре
1/2 бакпулвер
2 жълтъка
130 мл мляко
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото и оставете да се охлади. Разбийте жълтъците със захарта. Сложете 70 г разтопено масло в сместа с жълтъците. Разбъркайте, като постепенно добавяте млякото и продължавате да разбивате.
Добавете брашното заедно с бакпулвера към сместа. Смесете добре. Междувременно нарежете ябълките на тънки филийки в същата форма, както при нарязването на лимон. Изсипете сместа върху форма за печене (21 см) и подредете ябълките отгоре. (колкото повече ябълки поставяте, толкова по-вкусна ще стане тортата)
Отгоре разлейте 30 гр разтопено масло и щипка захар. Печете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 или в зависимост от фурната.
Поръсете с пудра захар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 23ес23ес
10:25 08.11.2020
2 Наблюдателна
14:58 08.11.2020