Отидете към основна версия

13 594 11

Рецепта за вечеря: Баница с праз

  • баница-
  • праз-
  • какво да сготвя

Праз, праз и само праз има в плънката на тази вкусна баница

Снимкa: Shutterstock

Баницата с праз е една типична зимна баница, тъй като на нашите ширини праз има само през зимата. Баницата с праз често се приготвя с добавени яйца, или добавено сирене, или добавено кисело мляко, но предложената от supichka.com рецепта за баница с праз е истинска рецепта за баница с праз.

Необходими продукти:

8 стръка праз

400 грама точени кори

1 кафена чаша олио

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена лъжица чубрица

Начин на приготвяне:

Почистете праза и го нарежете на колелца. Използвайте както бялата, така и зелената част на праза. Нарязания праз изсипете в тенджера, заедно с ½ кафена чаша олио и ½ кафена чаша вода. Добавете и една равна чаена лъжица сол и задушете до пълното омекване на праза, като разбърквате от време на време, за да не загори. След като празът омекне добавяте червения пипер и чубрицата, разбърквате добре и оставяте сместа да изстине.

Междувременно подготвяте корите и тавата за баницата. Намазвате дъното и стените на подготвената тава с олио. След като плънката е изстинала, намазвате една кора леко с олио и в единия тесен край на кората с помощта на лъжица слагате от плънката, след което навивате на руло, което слагате в тавата. По същия начин продължавате докато свършат корите и плънката.

Намазвате леко баницата с праз с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие апетитен златист цвят.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 45 гласа.

Свързани новини