Баницата с праз е една типична зимна баница, тъй като на нашите ширини праз има само през зимата. Баницата с праз често се приготвя с добавени яйца, или добавено сирене, или добавено кисело мляко, но предложената от supichka.com рецепта за баница с праз е истинска рецепта за баница с праз.
Необходими продукти:
8 стръка праз
400 грама точени кори
1 кафена чаша олио
1 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица чубрица
Начин на приготвяне:
Почистете праза и го нарежете на колелца. Използвайте както бялата, така и зелената част на праза. Нарязания праз изсипете в тенджера, заедно с ½ кафена чаша олио и ½ кафена чаша вода. Добавете и една равна чаена лъжица сол и задушете до пълното омекване на праза, като разбърквате от време на време, за да не загори. След като празът омекне добавяте червения пипер и чубрицата, разбърквате добре и оставяте сместа да изстине.
Междувременно подготвяте корите и тавата за баницата. Намазвате дъното и стените на подготвената тава с олио. След като плънката е изстинала, намазвате една кора леко с олио и в единия тесен край на кората с помощта на лъжица слагате от плънката, след което навивате на руло, което слагате в тавата. По същия начин продължавате докато свършат корите и плънката.
Намазвате леко баницата с праз с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие апетитен златист цвят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бат Бойко нощния бандит
16:07 10.11.2020
2 Спартанска диета
Коментиран от #3, #7, #8
16:07 10.11.2020
3 Бат Бойко нощния бандит
До коментар #2 от "Спартанска диета":
Аз да не съм канибал бе?16:13 10.11.2020
4 Лора
17:45 10.11.2020
5 пенционер
18:01 10.11.2020
6 От тази висока, трибуна
18:13 10.11.2020
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Хард Дик
22:49 10.11.2020
10 Зевзек
00:08 11.11.2020
11 цербер
10:10 11.11.2020