Last news in Fakti

10 Ноември, 2020 16:05 13 589 11

Рецепта за вечеря: Баница с праз

  • баница-
  • праз-
  • какво да сготвя

Праз, праз и само праз има в плънката на тази вкусна баница

Рецепта за вечеря: Баница с праз - 1
Снимкa: Shutterstock

Баницата с праз е една типична зимна баница, тъй като на нашите ширини праз има само през зимата. Баницата с праз често се приготвя с добавени яйца, или добавено сирене, или добавено кисело мляко, но предложената от supichka.com рецепта за баница с праз е истинска рецепта за баница с праз.

Необходими продукти:

8 стръка праз

400 грама точени кори

1 кафена чаша олио

1 чаена лъжица червен пипер

1/2 чаена лъжица чубрица

Начин на приготвяне:

Почистете праза и го нарежете на колелца. Използвайте както бялата, така и зелената част на праза. Нарязания праз изсипете в тенджера, заедно с ½ кафена чаша олио и ½ кафена чаша вода. Добавете и една равна чаена лъжица сол и задушете до пълното омекване на праза, като разбърквате от време на време, за да не загори. След като празът омекне добавяте червения пипер и чубрицата, разбърквате добре и оставяте сместа да изстине.

Междувременно подготвяте корите и тавата за баницата. Намазвате дъното и стените на подготвената тава с олио. След като плънката е изстинала, намазвате една кора леко с олио и в единия тесен край на кората с помощта на лъжица слагате от плънката, след което навивате на руло, което слагате в тавата. По същия начин продължавате докато свършат корите и плънката.

Намазвате леко баницата с праз с олио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато придобие апетитен златист цвят.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    5 10 Отговор
    За мене баница,за вас голям праз.
  • 2 Спартанска диета

    3 5 Отговор
    Най-хубава е баница с тиква.

    Коментиран от #3, #7, #8

  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Спартанска диета":

    Аз да не съм канибал бе?
  • 4 Лора

    15 2 Отговор
    Хубава баница, но не съм слагала чубрица....!
  • 5 пенционер

    14 1 Отговор
    Браво, това е моята рецепта. Няма трюфели, няма кралски скариди и тем подобни невиждани чудеса.
  • 6 От тази висока, трибуна

    3 1 Отговор
    Благодаря на Жорету....!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хард Дик

    2 0 Отговор
    Имам аз един праз за .....
  • 10 Зевзек

    2 3 Отговор
    Баница с тиква се нарича тиквеник, със зеле - зелник, с лук - лучник, а с праз - ...
  • 11 цербер

    2 1 Отговор
    ГОЛЯМ И ЗЕЛЕН ПРАЗ!