Отидете към основна версия

5 758 6

Рецепта на деня: Как да направите кисело зеле в тенджера

  • кисело зеле-
  • моркови-
  • тенджера-
  • бидон-
  • туршия-
  • какво да сготвя

Вместо в бидон

Снимкa: Shutterstock

Вместо познатият в нашите ширини бидон киселото зеле може да се получи чудесно и в тенджера. За целта трябва да изберете емайлирана тенджера. Ето и рецептата от actualno.com.

Необходими продукти:

5 кг зеле

250 г моркови

едра сол (на 1 кг зеле се слага 1 с. л. сол)

Начин на приготвяне:

Дъното на тенджерата се застила с едрите листа от зелето.

Останалата част от зелето се нарязва на тънко. Морковите се настъргват.

Може да приготвите рецептата, като разделите зеленчуците на части. Зелето се слага в тенджерата и се посолява. Намачква се така, че да пусне сок. Добавят се морковите.

Зеленчуците се натискат хубаво и върху тях се слага голям капак от тенджера, който се затиска с друга тежест.

Оставя се на да престои три дни. Два пъти дневно се маха пяната и се разбърква с дървена лъжица.

След като е готово зелето се премества в стъклени буркани. Затваря се с капачки и се съхранява на студено и тъмно място, може и в хладилник.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини