Вместо познатият в нашите ширини бидон киселото зеле може да се получи чудесно и в тенджера. За целта трябва да изберете емайлирана тенджера. Ето и рецептата от actualno.com.
Необходими продукти:
5 кг зеле
250 г моркови
едра сол (на 1 кг зеле се слага 1 с. л. сол)
Начин на приготвяне:
Дъното на тенджерата се застила с едрите листа от зелето.
Останалата част от зелето се нарязва на тънко. Морковите се настъргват.
Може да приготвите рецептата, като разделите зеленчуците на части. Зелето се слага в тенджерата и се посолява. Намачква се така, че да пусне сок. Добавят се морковите.
Зеленчуците се натискат хубаво и върху тях се слага голям капак от тенджера, който се затиска с друга тежест.
Оставя се на да престои три дни. Два пъти дневно се маха пяната и се разбърква с дървена лъжица.
След като е готово зелето се премества в стъклени буркани. Затваря се с капачки и се съхранява на студено и тъмно място, може и в хладилник.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 един от многото
10:13 13.11.2020
2 Гладника
10:23 13.11.2020
3 Лора
10:32 13.11.2020
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.