Отидете към основна версия

9 174 14

Рецепта на деня: Класически турски кадаиф

  • кадаиф-
  • турска кухня-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Много калоричен, но много вкусен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр. кадаиф

800 гр. захар

200 гр. масло

1 с. л. лимонов сок

200 гр. орехи

600 мл. вода

Начин на приготвяне:

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най-отгоре се нареждат парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропът - хладък.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.

Свързани новини