ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Класически турски кадаиф

Много калоричен, но много вкусен десерт

Публикувана: 19 Ноември, 2020 10:05
13 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3831
Рецепта на деня: Класически турски кадаиф
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Необходими продукти:

500 гр. кадаиф

800 гр. захар

200 гр. масло

1 с. л. лимонов сок

200 гр. орехи

600 мл. вода

Начин на приготвяне:

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най-отгоре се нареждат парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропът - хладък.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
КОЙ
1 Отговор
Какво да свикваме с турско ли?

Оценка:
-10 +4

2
Този коментар е премахнат от модератор.
3
Този коментар е премахнат от модератор.
турската кухня
4 Отговор
Пуснете турската рецепта за свинска пача! Много е хубава! Свинското им със зеле на комшиите е също превъзходно

Коментиран от #8


Оценка:
-10 +5

5
Този коментар е премахнат от модератор.
6
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
7 Отговор
Харесва ми турската кухня, но най ми харесват турските десерти. Браво на комшиите

Оценка:
-2 +22

Гост
8 Отговор

До коментар #4 от "турската кухня":


Че тя 2/3 от кухнята ти е съставена от турски блюда бе, калтак! Ако трябва да да ги пропуснеш само свински крака, уши и качамак ще ядеш

Оценка:
-3 +10

Засега, отказвам
9 Отговор
Турска кухня..!

Оценка:
-8 +2

10
Този коментар е премахнат от модератор.
11
Този коментар е премахнат от модератор.
12
Този коментар е премахнат от модератор.
13
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери