Филийките с кайма са любима закуска на малки и големи. Всяка домакиня има собствени пропорции за приготвянето им. Actualno.com предлага рецепта, която със сигурност ще ви върне в детството.
Необходими продукти:
300 грама кайма
1 яйце
50 грама кашкавал
Черен пипер, чубрица и червен пипер на вкус
1 с.л. краве масло
Начин на приготвяне:
Започнете с подготовка на каймата. Необходимо е тя да бъде напълно размразена. Прибавете към нея разбитото яйце и настъргания кашкавал, а след това и подправките. Подгответе филийките. Може да използвате, както пълнозърнест, така и бял хляб, според личните ви предпочитания.
Намажете филийките с тънък пласт масло. След това разнесете сместа с каймата върху тях. Печете за 15-20 минути във фурна на 190-200 градуса.