Отидете към основна версия

4 044 2

Рецепта за вечеря: Запечени хапки с карфиол и бекон

  • карфиол-
  • бекон-
  • хапки-
  • предястие-
  • какво да сготвя

Апетитно предястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 малка глава карфиол
200 г бекон (на тънки ленти)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разделя на "розички". Слагат се в решетка и се готвят на пара, така че да останат леко хрупкави.

Пармезанът се настъргва и се разбърква с накълцаната мащерка, доматения концентрат, сол, черен пипер, сухия чесън и половината от зехтина.

Всяка карфиолена хапка се овкусява със сол и черен пипер и се маже с ароматната смес.

Увиват се в лентички прошуто. Пекат се в добре загрята фурна до златисто.

По желание се поднасят с майонезен сос.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини