ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Запечени хапки с карфиол и бекон

Апетитно предястие

Публикувана: 29 Ноември, 2020 16:05
2 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 3107
Рецепта за вечеря: Запечени хапки с карфиол и бекон
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Необходими продукти:

1 малка глава карфиол
200 г бекон (на тънки ленти)
50 г сирене „Пармезан“
80 мл студено пресован зехтин
2 стръка мащерка
1 с. л. доматен концентрат
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Карфиолът се разделя на "розички". Слагат се в решетка и се готвят на пара, така че да останат леко хрупкави.

Пармезанът се настъргва и се разбърква с накълцаната мащерка, доматения концентрат, сол, черен пипер, сухия чесън и половината от зехтина.

Всяка карфиолена хапка се овкусява със сол и черен пипер и се маже с ароматната смес.

Увиват се в лентички прошуто. Пекат се в добре загрята фурна до златисто.

По желание се поднасят с майонезен сос.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 7 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Отново
1 Отговор
Вкусотийка, за мен старицата....!(Само игри не мога да играя, но здраве да е....!)

Оценка:
-0 +2

Любен
2 Отговор
А къде отива другата половина от зехтина?!....

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Христо Стоичков
Легендата на българския футбол не пропусна да се заяде с Кристиано Роналдо, след като Португалия достигна финал на Евро 2016.
"Да му припишат на оня португалец три гола, за да вземе пак „Златната топка”"

Още бисери
ТОП 5