Отидете към основна версия

3 358 1

Рецепта за вечеря: Пастет от гъби и леща

  • пастет-
  • гъби-
  • леща-
  • орехи-
  • цвекло-
  • вегетарианско-
  • какво да сготвя

Преливащо изобилие от изтънчени аромати

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3-4 с.л. масло

1 стрък праз

3-4 скилидки чесън

2 см джинджифил

1-2 люти чушки

300 гр гъби (печурки)

1 с.л. кимион

1 с.л. градински чай

2 с.л. мащерка

1 с.л. розмарин

сол и черен пипер

2 с.л. червен пипер (пушен)

2 с.л. коняк

100 гр червено цвекло (сварено)

400 гр леща (сварена, най-добре черна( френска))

100 гр орехи

Начин на приготвяне:

Празът се задушава в масло за 2-3 минути. Добавят се чесън, джинджифил и люта чушка и се задушават за още 1 минута. Добавят се гъбите (почистени и нарязани) и подправките и се задушава на умерен огън, пише pechen.bg.

Малко преди да се махне от огъня се добавя и конякът.

След махане от огъня по желание се добавя малко соев сос, уорчестър сос и шарлан.

Задушените гъби се пасират. Добавят се цвекло, леща и орехи и всичко се пасира до фина паста.

Сместа се сипва в буркан и се залива отгоре с малко разтопено масло.

Добър е още топъл, също и студен. Обикновено се маже на филия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини