Отидете към основна версия

8 398 6

Рецепта за вечеря: Крехко и сочно свинско на фурна

  • свинско месо-
  • крехко-
  • сочно-
  • кисели краставички-
  • какво да сготвя

Едно малко по-различно предложение за приготвяне на свинско месо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1,5 кг свинско
сол и пипер
50 мл олио

3 глави лук
2 кисели краставички
1 яйце
1 малка връзка магданоз
1 малка връзка пресен копър
2 скилидки чесън
150 гр. кашкавал
4 супени лъжици майонеза

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското на парчета около 1,5-2 см и ги намачкайте с чук добре от всяка страна. После им сложете сол и пипер на вкус.

Сложете готварска хартия в една тава и отгоре олиото равномерно. После сложете нарязаният лук на пръстени, а отгоре наредете месото.

Нарежете на ситно киселите краставички, сварете яйцето и го добавете към тях. Накълцайте на ситно копъра и магданоза. Добавете пресован чесън, рендосан кашкавал, сол, пипер и майонеза и разбъркайте всичко добре.

Получената смес нанесете равномерно върху парчетата месо. Покрийте отгоре с фолио и печете в предварително загрята фурна 60 минути на 200 градуса.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 22 гласа.

Свързани новини