Отидете към основна версия

8 361 19

Рецепта за вечеря: Френски селски хляб

  • френски-
  • селски-
  • хляб-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Хлябът става порест и въздушен

Снимка: ФАКТИ

Необходими продукти:

350-400 мл вода със стайна температура

10 гр. прясна мая

1 ч.л. захар

500 гр. бяло брашно

10 гр. сол

1 таблетка витамин С

Начин на приготвяне:

Тестото не се меси, а се разбърква с дървена лопатка и се разтяга и сгъва. Първо 2-3 пъти на 15 минути, после още 5-6 пъти на около 1 час, като купата с тестото е покрита през цялото време с влажна кърпа.

След това се изсипва върху силно набрашнен плот, сгъва се като плик, поставя се в набрашнена чугунена тенджера, с остър нож отгоре са правят 2-3 недълбоки разреза.

Оставя се да втаса още веднъж.

Слага се капака, в студена фурна, пече се на 250 градуса. След около час трябва да кънти на кухо като почукате и хлябът е готов.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини