Last news in Fakti

31 Януари, 2021 16:05 8 334 19

Рецепта за вечеря: Френски селски хляб

  • френски-
  • селски-
  • хляб-
  • тесто-
  • какво да сготвя

Хлябът става порест и въздушен

Рецепта за вечеря: Френски селски хляб - 1
Снимка: ФАКТИ

Необходими продукти:

350-400 мл вода със стайна температура

10 гр. прясна мая

1 ч.л. захар

500 гр. бяло брашно

10 гр. сол

1 таблетка витамин С

Начин на приготвяне:

Тестото не се меси, а се разбърква с дървена лопатка и се разтяга и сгъва. Първо 2-3 пъти на 15 минути, после още 5-6 пъти на около 1 час, като купата с тестото е покрита през цялото време с влажна кърпа.

След това се изсипва върху силно набрашнен плот, сгъва се като плик, поставя се в набрашнена чугунена тенджера, с остър нож отгоре са правят 2-3 недълбоки разреза.

Оставя се да втаса още веднъж.

Слага се капака, в студена фурна, пече се на 250 градуса. След около час трябва да кънти на кухо като почукате и хлябът е готов.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    18 4 Отговор
    Френски:) ние българския рецептата му не знаем та френски:)

    Коментиран от #18

  • 2 антрашпиц

    7 4 Отговор
    Ляп вечер не ям.Ракията я консумирам със салата и мезета,ама ляп не ползвам,тъй че,не е за мен тая рецепта за вечеря.

    Коментиран от #7

  • 3 Махмуд

    18 4 Отговор
    Маринова е жената мечта само скс и готвене и е у главата.

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 4 Михал

    2 0 Отговор
    Е пълничък и благодари от все сърце за вкусния хляб, ако беше в 8 клас, щеше да си го хапне с удоволствие...!
  • 5 Шпек

    4 2 Отговор
    Аз си замесвам тесто от брашно и вода само.Късам парче,разточваме и поръчвам със сирене.Завивам,разточваме пак и поръсвам сирене и малко зехтин отвън.Оформям го като мекица и го слагам в горещ тиган без мазнина да се запече.Става като турско гюзлеме.Хляба е убаво нещо но ония вкусотии от тесто са за предпочитане.
  • 6 Гошо

    3 2 Отговор
    Ако е френско, само кавали.
  • 7 Водкаджия

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "антрашпиц":

    На мен и салата не ми тряа. Само бърка в джоба. Водка да има пък.....
  • 8 Този хляб

    4 0 Отговор
    Гуpме ли е?
  • 9 Крадец сиииии.... Тиииии

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Махмуд":

    Типичен българин.....
  • 10 Аку си истнския Махмуд

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Махмуд":

    Ша знаеш в кой игрален филм половината актьори се казват ВСЕ Махмуд......
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хккхх

    6 3 Отговор
    Аз грубо към 10 часа го сметнах да му бая на тоз хляб.
  • 13 Аферим

    1 2 Отговор
    Ама това, с дрънченето на кухо не е гаранция. Виж ги управляващите тикви. Дрънчат на кухо, но никога няма да се "опекат".
  • 14 Парашка

    0 0 Отговор
    Но шпека на, младеж, си е по убаво от ляб, поне на този етап.....!
  • 15 нвт

    0 0 Отговор
    И тва ли да вечерям??? Сух хляб

    Коментиран от #19

  • 16 Ясна

    0 2 Отговор
    Това с 350-400гр вода на 500гр брашно не ми се струва вярно. То ще стане каша а не тесто
  • 17 Един

    0 1 Отговор
    Вени , вени ! Ако мъжът ти разчита да му печеш хляб - гладен ще умре!
  • 18 Giulia

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Направи си по българска! Те са две :Едната със свинска мас и много мая, а другата с пръжки и пак много мая. Така втасвш по-бързо ако не си вече. Да ти е сладко. Аз го приготвих и стана чуден.
  • 19 Giulia

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "нвт":

    Може и морски таралежи, но се консумират живи.