Отидете към основна версия

3 606 3

Рецепта за вечеря: Полезна салата с перлен кускус и риба тон

  • салата-
  • кускус-
  • риба тон-
  • авокадо-
  • какво да сготвя

Свежа идея за нестандартна салата

Снимкa: Shutterstock

В студените периоди от годината е важно да не посягаме само към тежките ястия, особено ако физическата ни активност е намаляла. Затова trafficews.bg представя една идея на Джъстин Скофийлд за свежа и полезна салата с кускус и риба тон.

Необходими продукти:

300 гр. кускус

1 консерва риба тон в зехтин

1 авокадо

1 консерва нахут (400 г)

1 краставица

100 г сирене фета

1/2 връзка босилек

1/2 връзка кориандър

сол и черен пипер

зехтин екстра върджин

2 лимона, сок

Начин на приготвяне:

Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и в него запържете кускуса до златисто като разбърквате непрекъснато, за около 3-5 минути. Намалете силата на огъня и добавете гореща вода (2 ч.ч. вода на 1 ч.ч. кускус). Захлупете и гответе 15 минути. След това прецедете кускуса и го оставете да изстине.

Обелете и нарежете краставицата на кубчета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността на двете половини. Нарежете ги на кубчета. В голяма купа сложете нарязаната краставица и авокадо. Добавете нарязаните листа босилек, както и половината нарязани листа кориандър, рибата тон и прецедения нахут. Добавете кускуса в купата. Натрошете сиренето отгоре.

В купа изстискайте лимоновия сок, добавете зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.

Залейте салатата и разбъркайте много добре. Поръсете с останалите листа кориандър.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини