В студените периоди от годината е важно да не посягаме само към тежките ястия, особено ако физическата ни активност е намаляла. Затова trafficews.bg представя една идея на Джъстин Скофийлд за свежа и полезна салата с кускус и риба тон.
Необходими продукти:
300 гр. кускус
1 консерва риба тон в зехтин
1 авокадо
1 консерва нахут (400 г)
1 краставица
100 г сирене фета
1/2 връзка босилек
1/2 връзка кориандър
сол и черен пипер
зехтин екстра върджин
2 лимона, сок
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 с.л. зехтин в тенджера и в него запържете кускуса до златисто като разбърквате непрекъснато, за около 3-5 минути. Намалете силата на огъня и добавете гореща вода (2 ч.ч. вода на 1 ч.ч. кускус). Захлупете и гответе 15 минути. След това прецедете кускуса и го оставете да изстине.
Обелете и нарежете краставицата на кубчета. Разрежете авокадото на две, отстранете костилката и издълбайте вътрешността на двете половини. Нарежете ги на кубчета. В голяма купа сложете нарязаната краставица и авокадо. Добавете нарязаните листа босилек, както и половината нарязани листа кориандър, рибата тон и прецедения нахут. Добавете кускуса в купата. Натрошете сиренето отгоре.
В купа изстискайте лимоновия сок, добавете зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре.
Залейте салатата и разбъркайте много добре. Поръсете с останалите листа кориандър.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Начи има по лесно плюскане, готовибаници
Коментиран от #2
16:54 20.02.2021
2 Риба, тон любима
До коментар #1 от "Начи има по лесно плюскане, готовибаници":
Нахута го отхвърлям...!16:55 20.02.2021
3 Ел Греко
19:19 20.02.2021