Отидете към основна версия

4 614 10

Рецепта за вечеря: Чешки кюфтенца на фурна

  • кюфтенца-
  • кайма-
  • чесън-
  • горчица-
  • чешки-
  • какво да сготвя

С чесън и горчица

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

900 г смляно свинско месо
1 голямо яйце
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 скилидка чесън
1/4 ч. ч. магданоз
1 с. л. черен пипер
1 с. л. червен пипер
1 с. л. кимион
1/2 с. л. сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете наситнените чесън и магданоз, солта, кимиона, черния и червения пипер, горчицата и яйцето, и разбъркайте добре. Добавете месото и отново разбъркайте, докато подправките и каймата се смесят добре, пише bonapeti.bg.

Гребнете със супена лъжица от сместа и с навлажнени ръце оформете кюфтенца.

Подредете ги в тава, върху хартия за печене, на разстояние едно от друго.

Печете около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кюфтенцата станат златистокафяви.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини