Необходими продукти:
900 г смляно свинско месо
1 голямо яйце
1 с. л. едрозърнеста горчица
1 скилидка чесън
1/4 ч. ч. магданоз
1 с. л. черен пипер
1 с. л. червен пипер
1 с. л. кимион
1/2 с. л. сол
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете наситнените чесън и магданоз, солта, кимиона, черния и червения пипер, горчицата и яйцето, и разбъркайте добре. Добавете месото и отново разбъркайте, докато подправките и каймата се смесят добре, пише bonapeti.bg.
Гребнете със супена лъжица от сместа и с навлажнени ръце оформете кюфтенца.
Подредете ги в тава, върху хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Печете около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кюфтенцата станат златистокафяви.