Отидете към основна версия

8 793 7

Рецепта за вечеря: Македонска телешка чорба

  • македонска-
  • телешка-
  • месо-
  • чорба-
  • какво да сготвя

Тайната на това ястие е в печения лук

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 г телешко месо с кост

1 голям морков

1 картоф

1/2 корен от целина

1 глава кромид лук

1 зелена чушка

1 добре узрял домат

3 - 4 стръка магданоз

2 с.л. оцет

4 - 5 с.л. олио

сол - на вкус

червен пипер - 1 ч.л.

черен пипер - на вкус

брашно - 1 с.л. с връх

чесън, счукан с оцет, за поднасяне

Начин на приготвяне:

Главата лук се обелва и пече цяла във фурната, по желание може да се завие в алуминиево фолио, така външният пласт няма да изсъхва.

Телешкото месо се вари до пълна готовност, обезкостява се и се нарязва на дребно.

Целината, доматът и чушката се смилат или режат на ситно. Морковът и картофът се правят на по-едри парченца.

В тенджерка се загрява олиото и в него се запържват наситнени зеленчуци заедно с моркова и малко сол. Когато отделената течност се изпари, се добавя брашното и червения пипер и се бърка интензивно 1-2 минути.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини