Необходими продукти:
600 г телешко месо с кост
1 голям морков
1 картоф
1/2 корен от целина
1 глава кромид лук
1 зелена чушка
1 добре узрял домат
3 - 4 стръка магданоз
2 с.л. оцет
4 - 5 с.л. олио
сол - на вкус
червен пипер - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
брашно - 1 с.л. с връх
чесън, счукан с оцет, за поднасяне
Начин на приготвяне:
Главата лук се обелва и пече цяла във фурната, по желание може да се завие в алуминиево фолио, така външният пласт няма да изсъхва.
Телешкото месо се вари до пълна готовност, обезкостява се и се нарязва на дребно.
Целината, доматът и чушката се смилат или режат на ситно. Морковът и картофът се правят на по-едри парченца.
В тенджерка се загрява олиото и в него се запържват наситнени зеленчуци заедно с моркова и малко сол. Когато отделената течност се изпари, се добавя брашното и червения пипер и се бърка интензивно 1-2 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Киро Краваря
Коментиран от #2, #3
16:08 02.03.2021
2 Гладен
До коментар #1 от "Киро Краваря":
Да ама за шкембака мръвките,а за нас чорбата16:13 02.03.2021
3 любител
До коментар #1 от "Киро Краваря":
шкембето само лапа той не работи хахахаха.16:44 02.03.2021
4 пройчо
17:35 02.03.2021
5 Телешка, чорба
17:59 02.03.2021
6 Bla bla bla
13:36 03.03.2021
7 Този коментар е премахнат от модератор.