Отидете към основна версия

7 550 9

Рецепта за вечеря: Картофки по стара италианска рецепта

  • картофки-
  • италианска кухня-
  • подправки-
  • какво да сготвя

С хрупкава коричка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

800 гр. картофи
15-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус

1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър

1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.

Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.

Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.

На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.

Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише jenata.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини