Необходими продукти:
800 гр. картофи
15-20 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена лъжица червен пипер
1/2 чаена лъжица сух чесън
пресен магданоз или копър
1/2 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица суха мащерка
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
Подсушете ги добре с готварска хартия или обикновена кърпа. Като алтернатива можете просто да ги сложите в гевгир и да изчакате, докато цялата излишна течност не изчезне.
Сложете растително масло в тигана. Сложете картофите в добре загрятото олио и пържете на доста силен огън, без да покривате. Опитайте се да разбърквате картофите възможно най-малко, за да не загубят формата си.
Към готовите картофи със златиста коричка добавете сол, черен пипер, червен пипер, сушен чесън, мащерка и босилек. Разбъркайте всичко добре.
На този етап картофите са готови за консумация. Но ние ще ги направим още по-вкусни. За целта ги изсипете в съд за печене и отгоре поръсете с малко пармезан.
Печете в предварително загрята фурна за 5 минути. По желание поръсете готовото ястие с накълцан пресен магданоз или копър, пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 гастро
16:20 04.03.2021
2 Лора
16:47 04.03.2021
3 ооооо ЧУДО
А на снимката картофите са нарязани на резени, хахаххахахах
Коментиран от #4
16:49 04.03.2021
4 Брендилия
До коментар #3 от "ооооо ЧУДО":
Ми авторката е сошла с ума. На кубчета са кастри компир за мусака или варен за салата..16:51 04.03.2021
5 BigBulgarianBoss
Коментиран от #6, #7
17:16 04.03.2021
6 U T O P I A
До коментар #5 от "BigBulgarianBoss":
Ха Ха Ха аааасссссааааааааа17:31 04.03.2021
7 Банг-банг
До коментар #5 от "BigBulgarianBoss":
Голем си...😂😂😂😂😂Коментиран от #9
18:28 04.03.2021
8 Петя
19:53 04.03.2021
9 Bigbulgarianbos
До коментар #7 от "Банг-банг":
Извинявайте . Заради кривите си пръсти Ви поставих минус .15:52 05.03.2021