Отидете към основна версия

2 939 10

Рецепта за вечеря: Топла рибена салата с картофи

  • топла салата-
  • риба-
  • картофи-
  • спанак-
  • какво да сготвя

Поднесена върху листа от спанак или зелена салата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 гр. пресни картофи

300 гр. филе от пушена риба – паламуд, пъстърва, сьомга, халибут

100 г крехки листа от спанак или зелена салата

1 глава червен лук, нарязана на кръгчета

2 с. л. джоджен, нарязан на ситно

сол, пипер, зехтин и лимонов сок на вкус

Начин на приготвяне:

Пресните картофи се срязват на две и се сваряват за 15 мин. в леко подсолена вода. Отцеждат се.

Още горещите картофи се смесват с накъсаната на парченца риба, спанака, джоджена и лука. Овкусява се със сол, пипер, зехтин и лимонов сок.

Салатата се сервира върху листа от спанак или зелена салата, пише menumag.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини