Отидете към основна версия

3 164 7

Рецепта за вечеря: Пилешко с прясно зеле

  • пилешко-
  • месо-
  • прясно зеле-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Класическа комбинация

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг пилешко месо

2 кг зеле, приблизително една малка зелка

500 грама домати

1 супена лъжица червен пипер

5 зрънца бахар

6 броя дафинов лист

1 кафена чаша олио

Начин на приготвяне:

2 килограма зеле е приблизително една малка зелка. Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намачквате. Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате, пише flagman.bg.

В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите, подправките и разбърквате добре. Ако през сезона, в който приготвяте пиле с прясно зеле няма вкусни пресни домати, може да ползвате и домати от консерва. Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате.

Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени. Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.

Свързани новини