Необходими продукти:
1 кг пилешко месо
2 кг зеле, приблизително една малка зелка
500 грама домати
1 супена лъжица червен пипер
5 зрънца бахар
6 броя дафинов лист
1 кафена чаша олио
Начин на приготвяне:
2 килограма зеле е приблизително една малка зелка. Нарязвате зелето на ситно, поръсвате със сол и намачквате. Може да ползвате всякакво пилешко месо - както цяло пиле нарязано на порции, така и само бутчета например. Измивате доматите, след което ги почиствате и настъргвате, пише flagman.bg.
В голяма тенджера изсипвате нарязаното зеле, добавяте мазнината, доматите, подправките и разбърквате добре. Ако през сезона, в който приготвяте пиле с прясно зеле няма вкусни пресни домати, може да ползвате и домати от консерва. Оставяте зелето да ври, около 30 минути, докато поомекне, след което добавяте и парчетата пиле и отново разбърквате.
Оставяте да ври още около 30 минути, докато и пилето, и зелето са почти сварени. Изсипвате пилето със зеле от тенджерата в тава и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути, или докато ястието придобие леко златист загар.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Нища, прясно зеле
16:10 18.03.2021
2 Емил
Коментиран от #6
16:10 18.03.2021
3 От сифилистик
16:17 18.03.2021
4 Лорче
Коментиран от #5
16:28 18.03.2021
5 Тебе те стяга, на, стари години
До коментар #4 от "Лорче":
Нещо друго, което може да те вкара,, където беше раьучила зет си.. нищо не ме стяга, ти ако си светна, няма, да си тука, а ще си в свинарника, където ти е мястото, не мисли за мен....!16:39 18.03.2021
6 пройчо
До коментар #2 от "Емил":
Църквата счита охлювите,мидите и медузите за постна храна...сготви си медузи по "евроатлантически" -запържени в турски шарлан/растителното блажно е разрешено/ !..:))18:00 18.03.2021
7 Маникюра975
07:45 22.03.2021