Отидете към основна версия

3 867 4

Рецепта за вечеря: Сочни чеснови телешки пържоли

  • телешко месо-
  • пържоли-
  • чесън-
  • масло-
  • какво да сготвя

Тези пържоли, поднесени с любима гарнитура, са чудесна вечеря

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 телешки пържоли

1 глава чесън

1 връзка магданоз

50 гр масло

4 супени лъжици олио

сол, червен пипер и риган на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете месото с хартиена кърпа и го оставете да почине на стайна температура за 20-30 минути. Пържолите трябва да са с дебелина от 2 см. През това време накълцайте чесъна и магданоза.

Разтопете маслото на слаб огън, добавете чесъна и оставете да се запържи за около 5 минути. Важно е да се поддържа ниска температура на котлона, за да се избегне загаряне на маслото и чесъна. Добавете щипка сол накрая.

След като месото си почине, втрийте малко сол в него. След това го намажете с олио и овкусете с подправките. Важно е да изпълните всичко това в описаната последователност, за да запази сочността си пържолата. Загрейте добре тигана (задължително е той да бъде с дебело дъно). Температурата трябва да е много висока, около 180 градуса. Изпържете месото до готовност от двете страни.

Нарежете готовите пържоли на парчета, залейте ги с чесновото олио, поръсете ги с накълцания магданоз и сервирайте с любимата си гарнитура, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.

Свързани новини