Last news in Fakti

23 Март, 2021 16:05 3 844 4

Рецепта за вечеря: Сочни чеснови телешки пържоли

  • телешко месо-
  • пържоли-
  • чесън-
  • масло-
  • какво да сготвя

Тези пържоли, поднесени с любима гарнитура, са чудесна вечеря

Рецепта за вечеря: Сочни чеснови телешки пържоли - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

4 телешки пържоли

1 глава чесън

1 връзка магданоз

50 гр масло

4 супени лъжици олио

сол, червен пипер и риган на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете месото с хартиена кърпа и го оставете да почине на стайна температура за 20-30 минути. Пържолите трябва да са с дебелина от 2 см. През това време накълцайте чесъна и магданоза.

Разтопете маслото на слаб огън, добавете чесъна и оставете да се запържи за около 5 минути. Важно е да се поддържа ниска температура на котлона, за да се избегне загаряне на маслото и чесъна. Добавете щипка сол накрая.

След като месото си почине, втрийте малко сол в него. След това го намажете с олио и овкусете с подправките. Важно е да изпълните всичко това в описаната последователност, за да запази сочността си пържолата. Загрейте добре тигана (задължително е той да бъде с дебело дъно). Температурата трябва да е много висока, около 180 градуса. Изпържете месото до готовност от двете страни.

Нарежете готовите пържоли на парчета, залейте ги с чесновото олио, поръсете ги с накълцания магданоз и сервирайте с любимата си гарнитура, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Михал

    5 0 Отговор
    Нали сега, е строг пост..!?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Емил Цветанов

    1 0 Отговор
    Това,ще стане,ако месото е по специално,а то е много скъпо.Вземеш ли от суперите телешко,става на подметка.