Необходими продукти:
4 телешки пържоли
1 глава чесън
1 връзка магданоз
50 гр масло
4 супени лъжици олио
сол, червен пипер и риган на вкус
Начин на приготвяне:
Подсушете месото с хартиена кърпа и го оставете да почине на стайна температура за 20-30 минути. Пържолите трябва да са с дебелина от 2 см. През това време накълцайте чесъна и магданоза.
Разтопете маслото на слаб огън, добавете чесъна и оставете да се запържи за около 5 минути. Важно е да се поддържа ниска температура на котлона, за да се избегне загаряне на маслото и чесъна. Добавете щипка сол накрая.
След като месото си почине, втрийте малко сол в него. След това го намажете с олио и овкусете с подправките. Важно е да изпълните всичко това в описаната последователност, за да запази сочността си пържолата. Загрейте добре тигана (задължително е той да бъде с дебело дъно). Температурата трябва да е много висока, около 180 градуса. Изпържете месото до готовност от двете страни.
Нарежете готовите пържоли на парчета, залейте ги с чесновото олио, поръсете ги с накълцания магданоз и сервирайте с любимата си гарнитура, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Михал
16:14 23.03.2021
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Емил Цветанов
20:42 23.03.2021