Необходими продукти:
• 1 кг свинско месо
• 3 големи картофа
• 2 глави лук
• 2 домата
• 3 скилидки чесън
• 100 мл олио
• 2 с.л. брашно
• Сол
• Черен пипер
• Червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета. Обелете и нарежете лука на полумесеци, доматите и картофите на кубчета. В тенджера изсипете олиото и запържете късчетата свинско месо. Към тях прибавете пресованите скилидки чесън. Поставете зеленчуците и долейте с вода по ваша преценка (около 1 литър). Оставете да къкри на бавен огън, така че продуктите да омекнат и да са почти готови за похапване.
Прибавете подправките и в малка купичка разбъркайте брашното с вода, така че да се получи гъста каша. Прибавете сместа към манджата и отново разбъркайте. Оставете да покъкри още 30 минути и едва след това сервирайте в чинии. Не забравяйте да поднесете ястието в компанията на няколко люти чушлета и филия домашен хляб. Насладете се на тази гозба, напомняща за бабините вкусотии, пише flagman.bg.