ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Яхния със свинско по бабина рецепта

Вкусна домашна манджичка

Публикувана: 27 Март, 2021 16:05
14 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 14779
Рецепта за вечеря: Яхния със свинско по бабина рецепта
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Необходими продукти:

• 1 кг свинско месо

• 3 големи картофа

• 2 глави лук

• 2 домата

• 3 скилидки чесън

• 100 мл олио

• 2 с.л. брашно

• Сол

• Черен пипер

• Червен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на кубчета. Обелете и нарежете лука на полумесеци, доматите и картофите на кубчета. В тенджера изсипете олиото и запържете късчетата свинско месо. Към тях прибавете пресованите скилидки чесън. Поставете зеленчуците и долейте с вода по ваша преценка (около 1 литър). Оставете да къкри на бавен огън, така че продуктите да омекнат и да са почти готови за похапване.

Прибавете подправките и в малка купичка разбъркайте брашното с вода, така че да се получи гъста каша. Прибавете сместа към манджата и отново разбъркайте. Оставете да покъкри още 30 минути и едва след това сервирайте в чинии. Не забравяйте да поднесете ястието в компанията на няколко люти чушлета и филия домашен хляб. Насладете се на тази гозба, напомняща за бабините вкусотии, пише flagman.bg.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Голямия султан
1 Отговор
Яжте чада мои! В тая манджа е истината!

Оценка:
-4 +18

Киро Краваря
2 Отговор
Рецепта по Венелински....

Оценка:
-1 +3

Johansson
3 Отговор
Тая малумна рублика я махнете. Драскащата я също.

Коментиран от #4, #5


Оценка:
-20 +6

Напротив
4 Отговор

До коментар #3 от "Johansson":


в тази им рубрика има най-много истина!

Оценка:
-3 +20

тнт
5 Отговор

До коментар #3 от "Johansson":


Манджичката не е лоша! Що така!?

Коментиран от #10


Оценка:
-1 +17

moiraine
6 Отговор
Чудна манджичка! За обичащите по-богат вкус бих препоръчала да се подправи с едно-две листа дафинов лист, две-три зърна бахар, щипка чубрица, щипка риган, малко червено вино, щипка захар и маслини. Добър апетит на всички!

Коментиран от #9


Оценка:
-1 +22

Щом има брашно,
7 Отговор
Не, мерси..!

Оценка:
-10 +3

ИВАН
8 Отговор
Ей, алоо, а случайно авторката да знае, че в момента са велики пости, тази статия може, но след Велик ден ... малко уважение към традициите

Коментиран от #12, #13


Оценка:
-8 +5

Тититити
9 Отговор

До коментар #6 от "moiraine":


Хвана ми окото коментара ви-явно сте кулинарка...И понеже такива жени са рядкост вече-може би да се видим за по едно кафе...?

Оценка:
-3 +7

ДДТ щото се
10 Отговор

До коментар #5 от "тнт":


мисли,за истински турчин черния "ром" селски...и "не яде" свинско..само сланина...

Оценка:
-2 +4

BigBulgarianBoss
11 Отговор
Госпожо Велинова отдавна ви казах не пишете за ядене пишете за вагини... И ерекции

Оценка:
-6 +3

Един
12 Отговор

До коментар #8 от "ИВАН":


Иване, а тия, които не постят да умират ли от глад? Постенето не е традиция, а въпрос на религия и най-вече на убеждение!

Оценка:
-1 +4

Тодор
13 Отговор

До коментар #8 от "ИВАН":


Да не сте само християни тука?Мусулманите не сме ли хора и ние?Тя жината пише за всички включително и за нас.Яденито е хубаво като постиш жина ти да го направи после.

Оценка:
-0 +0

14
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Соломон Паси
Шефът на Атлантическия клуб Соломон Паси притеснен за развитието на Стария континент.
Популизмът пречи на развитието на Европа."

Още бисери
ТОП 5