Отидете към основна версия

7 565 12

Рецепта на деня: Кето торта "Гараш"

  • торта-
  • гараш-
  • кето-
  • кокосово брашно-
  • подсладител-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С кокосово брашно и естествен подсладител

Снимкa: Shutterstock

Торта "Гараш" е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас и то не на едно поколение. Как обаче да я приготвим в един по-здравословен вариант, който е подходящ и за кето режим. Вижте каква е рецептата на Daniscookings, цитирани от trafficnews.bg:

Необходими продукти:

орехи, какао, кокосово брашно, яйца, тъмен шоколад (с над 80% какао), течна сметана и нисковъглехидратен подсладител: ксилитол, стевия или еритритол.

Начин на приготвяне:

За да приготвите блатовете, първо трябва да смелите заедно орехите и ксилитола в кухненски робот.

След това разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте жълтъците и започнете да им добавяте от орехите, какаото и кокосовото брашно. Когато сместа се сгъсти, започнете да добавяте и от белтъците. Разбърквайте леко с шпатула, като се стараете да не излезе въздуха от тестото.

Когато всички съставки са поети в сместа, разделете я на 3-4 части и ги изпечете поотделно във форми за торта, на дъното на които сте сложили хартия за печене.

За да направите крема, трябва да загреете сметаната до кипване, след което да я изсипете в купа, в която сте сложили шоколада, разчупен на малки парченца. Започнете да разбърквате леко, докато сместа стане еднородна. Оставете ганаша да се хлади до стайна температура, а след това го сложете в хладилника за 1-2 часа. Разбийте студения ганаш с миксер, докато стане на пухкав крем.

Сглобете тортата, когато блатовете са напълно студени.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.

Свързани новини