30 Март, 2021 10:05 7 470 12

Рецепта на деня: Кето торта "Гараш"

  • торта-
  • гараш-
  • кето-
  • кокосово брашно-
  • подсладител-
  • десерт-
  • какво да сготвя

С кокосово брашно и естествен подсладител

Рецепта на деня: Кето торта "Гараш" - 1
Снимкa: Shutterstock

Торта "Гараш" е едно от най-популярните шоколадови изкушения у нас и то не на едно поколение. Как обаче да я приготвим в един по-здравословен вариант, който е подходящ и за кето режим. Вижте каква е рецептата на Daniscookings, цитирани от trafficnews.bg:

Необходими продукти:

орехи, какао, кокосово брашно, яйца, тъмен шоколад (с над 80% какао), течна сметана и нисковъглехидратен подсладител: ксилитол, стевия или еритритол.

Начин на приготвяне:

За да приготвите блатовете, първо трябва да смелите заедно орехите и ксилитола в кухненски робот.

След това разбийте белтъците на сняг. Отделно разбийте жълтъците и започнете да им добавяте от орехите, какаото и кокосовото брашно. Когато сместа се сгъсти, започнете да добавяте и от белтъците. Разбърквайте леко с шпатула, като се стараете да не излезе въздуха от тестото.

Когато всички съставки са поети в сместа, разделете я на 3-4 части и ги изпечете поотделно във форми за торта, на дъното на които сте сложили хартия за печене.

За да направите крема, трябва да загреете сметаната до кипване, след което да я изсипете в купа, в която сте сложили шоколада, разчупен на малки парченца. Започнете да разбърквате леко, докато сместа стане еднородна. Оставете ганаша да се хлади до стайна температура, а след това го сложете в хладилника за 1-2 часа. Разбийте студения ганаш с миксер, докато стане на пухкав крем.

Сглобете тортата, когато блатовете са напълно студени.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Динозавър

    1 6 Отговор
    Aз нe мoгa дa рaзбeрa, зaщo "eдни хoрa" иcкaт Живкo oт Вaрнa дa нямa приятeли, дa нямa приятeлкa , c кoятo дa cъздaдe ceмeйcтвo и дa имa хубaвa кaриeрa ?!
    "Eдни хoрa" иcкaт Живкo oт Вaрнa дa cвърши живoтa cи в дoм зa възрacтни хoрa, кoгaтo ocтaрee , зaщo ?!
  • 2 Бай

    9 0 Отговор
    Уникална торта правеха навремето в мотелите а сега са само жалки опити на торта гараж
  • 3 Ghost

    9 0 Отговор
    От кой продукт какво количество, за Венелинчето е без значение! Важното е (к)секс да има!
  • 4 Кикимора

    4 0 Отговор
    Запознай ни с Живко , явно нещо ни се губи?! Трябва ли да ни интересува?
  • 5 Ай ноу кето диети и тем подобни,

    1 4 Отговор
    Но, торта,,, Гараш,, ми идва, малко,, сухичка,,...! (p. S Съжалявам не знам,, кипърски, знаят го доста, от БГ махалите...... транскрипцията, е най добре разбираема, в моя, любим език, английския, уточнявам отново за,,, тъпите,,...!)
  • 6 Без грамажи

    9 0 Отговор
    Добре,как може да публикувате сладкарска рецепта без грамажи на продуктите,или да се готви на око и каквото се получи?

    Коментиран от #9

  • 7 Ковид торта

    1 2 Отговор
    Жалко, че не е подходяща рецепта за православните християни, по време на пост.
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Една веганска и една класическа с Масло!И в двете ще има пастаци(шам фъстък)за украсата отгоре!Блата на веганската ще бъде с основа Фурми и ядки , и бадемово брашно.Другата класически с орехи яйца и брашно,може и два-3 вида брашно!Тортата трябва да престои поне ден преди да се реже!колкото по сто става по вкусна!Синът ни е на веганската,другите на класическата!Дооктор Роналдо 2-Късметлията-ПроФесор по миши науки,също пробва от яйца масло и други и одобрява!

    Коментиран от #10

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Без грамажи":

    Ако сте я правили 5-6 пъти знаете грамажите и работите близо до тях-Пропорцията е във вас!
  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Брашното е не повече от 2лъжици!
  • 11 Факт

    1 0 Отговор
    Виште продуктите в готвач бг.или някой друг готварски сайт.
  • 12 Еи кукло

    0 0 Отговор
    Прощавай, но е време да си смениш професията. За журналистка не ставаш, но за "сладкар" виж това е вече друга работа!