Необходими продукти:
500 гр. брашно
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. свинска мас неразтопена, може и краве масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
200 гр. сирене
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се обърква заедно със солта и содата бикарбонат.
Към пресятото брашно се добавят киселото мляко и свинската мас. Омесва се меко тесто, което се разделя на 8-10 топчета.
Сиренето се натрошавa в купа и се обърква заедно с едно яйце и белтъка от второто. Тестените топчета се разточват на питки, в средата на които се слага от плънката. Прегъват се на 2 и се притиска по края.
Пирожките се мажат с жълтък и се пекат в намазана с масло тава, пише Actualno.com.