Отидете към основна версия

4 321 6

Рецепта за вечеря: Телешко с грах

  • телешко-
  • грах-
  • манджа-
  • какво да сготвя

Традиционно българско ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700-750 г телешко месо
900 г грах-стерилизиран
5 с.л. олио
15-20 г краве масло/ 1 с.л. краве масло - за запържване
20 г масло - за брашното
1 с.л. брашно
1 глава кромид лук
7-8 стръкчета копър/ 1 с.л. ситно нарязан копър
2 домата
2 с.л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
1-2 ч.л. сладък червен пипер
Сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате телешкото месо на няколко медальончета, които посолявате и поръсвате с черен пипер. Изчаквате около 10-15 минути месото да отлежи.

В тенджера с мазнина /смес от олио и краве масло/ слагате телешкото, за да се запържи, докато се зачерви.

Нарязвате главата кромид лук на ситно.

Изваждате месото и в същата мазнина запържвате лука.

Разтваряте доматеното пюре в 1 к.ч. телешки бульон и го прибавяте към кромида.

Поръсвате със сладък червен пипер и добавяте 500 мл. телешки бульон /1 кубче телешки бульон, разтворено в 500 мл. топла вода/.

Прибавяте месото, посолявате и след около 45 минути телешкото трябва да е поомекнало.

Слагате граха и нарязания на ситно копър.

В маслото разтваряте брашното.

След като маслото с брашното са изстинали, с бульона от месото ги разреждате и прибавяте нарязаните домати, и копър. Смесвате всичко и тази манджичка вече е готова за сервиране, пише zvezdev.com.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини