Необходими продукти:
700-750 г телешко месо
900 г грах-стерилизиран
5 с.л. олио
15-20 г краве масло/ 1 с.л. краве масло - за запържване
20 г масло - за брашното
1 с.л. брашно
1 глава кромид лук
7-8 стръкчета копър/ 1 с.л. ситно нарязан копър
2 домата
2 с.л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
1-2 ч.л. сладък червен пипер
Сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязвате телешкото месо на няколко медальончета, които посолявате и поръсвате с черен пипер. Изчаквате около 10-15 минути месото да отлежи.
В тенджера с мазнина /смес от олио и краве масло/ слагате телешкото, за да се запържи, докато се зачерви.
Нарязвате главата кромид лук на ситно.
Изваждате месото и в същата мазнина запържвате лука.
Разтваряте доматеното пюре в 1 к.ч. телешки бульон и го прибавяте към кромида.
Поръсвате със сладък червен пипер и добавяте 500 мл. телешки бульон /1 кубче телешки бульон, разтворено в 500 мл. топла вода/.
Прибавяте месото, посолявате и след около 45 минути телешкото трябва да е поомекнало.
Слагате граха и нарязания на ситно копър.
В маслото разтваряте брашното.
След като маслото с брашното са изстинали, с бульона от месото ги разреждате и прибавяте нарязаните домати, и копър. Смесвате всичко и тази манджичка вече е готова за сервиране, пише zvezdev.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Анонимен
16:38 05.04.2021
2 Еееее
16:40 05.04.2021
3 Врачка
16:42 05.04.2021
4 По-здрав за Венелина
16:43 05.04.2021
5 Михал
Коментиран от #6
16:56 05.04.2021
6 Охоооо
До коментар #5 от "Михал":
Там правеха и най хубавия кашкавал пане с гарнитура и мляко с ориз.За първи път опитах пирожки пържени със сирене или мармалад шипков и печени пирожки с кайма17:18 05.04.2021