Last news in Fakti

5 Април, 2021 16:35 4 249 6

Рецепта за вечеря: Телешко с грах

  • телешко-
  • грах-
  • манджа-
  • какво да сготвя

Традиционно българско ястие

Рецепта за вечеря: Телешко с грах - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

700-750 г телешко месо
900 г грах-стерилизиран
5 с.л. олио
15-20 г краве масло/ 1 с.л. краве масло - за запържване
20 г масло - за брашното
1 с.л. брашно
1 глава кромид лук
7-8 стръкчета копър/ 1 с.л. ситно нарязан копър
2 домата
2 с.л. доматено пюре
1 кубче телешки бульон
1-2 ч.л. сладък червен пипер
Сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязвате телешкото месо на няколко медальончета, които посолявате и поръсвате с черен пипер. Изчаквате около 10-15 минути месото да отлежи.

В тенджера с мазнина /смес от олио и краве масло/ слагате телешкото, за да се запържи, докато се зачерви.

Нарязвате главата кромид лук на ситно.

Изваждате месото и в същата мазнина запържвате лука.

Разтваряте доматеното пюре в 1 к.ч. телешки бульон и го прибавяте към кромида.

Поръсвате със сладък червен пипер и добавяте 500 мл. телешки бульон /1 кубче телешки бульон, разтворено в 500 мл. топла вода/.

Прибавяте месото, посолявате и след около 45 минути телешкото трябва да е поомекнало.

Слагате граха и нарязания на ситно копър.

В маслото разтваряте брашното.

След като маслото с брашното са изстинали, с бульона от месото ги разреждате и прибавяте нарязаните домати, и копър. Смесвате всичко и тази манджичка вече е готова за сервиране, пише zvezdev.com.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    5 0 Отговор
    Това вече е хубава рецепта, ако се направи добре е много вкусно.
  • 2 Еееее

    6 1 Отговор
    Стига де. Онзи ден ни го пробутвахте това телешко с грах, ся пак. Дайте нещо по различно, като например грах с телешко.
  • 3 Врачка

    3 3 Отговор
    Стига сте ни предлагали буламачите на Звездев преди Великден. Публикувайте рецепти за козунаци,агнешко и подобни.
  • 4 По-здрав за Венелина

    5 1 Отговор
    Венелина,това е хубава гозба.😁
  • 5 Михал

    4 0 Отговор
    Тази манджа, само в работническите столове я готвеха вкусно.....!

    Коментиран от #6

  • 6 Охоооо

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Михал":

    Там правеха и най хубавия кашкавал пане с гарнитура и мляко с ориз.За първи път опитах пирожки пържени със сирене или мармалад шипков и печени пирожки с кайма