Отидете към основна версия

9 610 5

Рецепта за вечеря: Ароматна гъбена крем супа

  • гъбена-
  • крем супа-
  • печурки-
  • какво да сготвя

С деликатна текстура и богата на вкус

Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г гъби печурки; 1 глава кромид лук, нарязан; 2 стръка целина, нарязани на кубчета; 3 скилидки чесън; 3 стръка прясна мащерка; 2 с.л. олио; 750 мл пилешки или зеленчуков бульон; 200 мл. сметана за готвене; 1 ч.л сол; 1/2 ч.л. черен пипер.

Гарниране:

Зехтин за поръсване; 1 с.л. ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете гъбите от стеблата. Нарежете ги.

Нарежете лука, целината и чесъна. Отстранете листата мащерка от стеблата.

Загрейте 2 супени лъжици слънчогледово олио в голяма тенджера на средна температура, добавете лука, целината, чесъна, мащерката и гъбите. Поставете капака и гответе докато гъбите омекнат за около 5 минути. Когато водата се изпари, извадете 4 супени лъжици от гъбите и запазете за по-късно.

Изсипете бульона в тенджерата, и когато заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри 15 минути.

Добавете солта и черния пипер и пасирайте. Изсипете сметаната, сложете тенджерата на котлона, докато кипне и след това изключете котлона.

Сервирайте като разпределите супата в купи. Украсете с нарязания магданоз и запазените гъби, пише lunchbox.eu.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини