Необходими продукти:
- 500 г гъби печурки;
- 1 глава кромид лук, нарязан;
- 2 стръка целина, нарязани на кубчета;
- 3 скилидки чесън;
- 3 стръка прясна мащерка;
- 2 с.л. олио;
- 750 мл пилешки или зеленчуков бульон;
- 200 мл. сметана за готвене;
- 1 ч.л сол;
- 1/2 ч.л. черен пипер.
Гарниране:
- Зехтин за поръсване;
- 1 с.л. ситно нарязан магданоз.
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете гъбите от стеблата. Нарежете ги.
Нарежете лука, целината и чесъна. Отстранете листата мащерка от стеблата.
Загрейте 2 супени лъжици слънчогледово олио в голяма тенджера на средна температура, добавете лука, целината, чесъна, мащерката и гъбите. Поставете капака и гответе докато гъбите омекнат за около 5 минути. Когато водата се изпари, извадете 4 супени лъжици от гъбите и запазете за по-късно.
Изсипете бульона в тенджерата, и когато заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри 15 минути.
Добавете солта и черния пипер и пасирайте. Изсипете сметаната, сложете тенджерата на котлона, докато кипне и след това изключете котлона.
Сервирайте като разпределите супата в купи. Украсете с нарязания магданоз и запазените гъби, пише lunchbox.eu.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 антрашпиц
16:39 22.04.2021
2 Беднотия.....!
19:21 22.04.2021
3 И това го кльопам
17:17 23.04.2021
4 Малиии
Коментиран от #5
11:36 05.06.2025
5 Цеко сифоня
До коментар #4 от "Малиии":
Тя Вена е готвачка, колкото аз и ти сме космонавти.Все забравям да я питам ( тя знае това) , кът се готви таратор, колко време съ вари ?
16:08 05.06.2025