5 Юни, 2025 10:05 9 607 5

Рецепта за вечеря: Ароматна гъбена крем супа

  • гъбена-
  • крем супа-
  • печурки-
  • какво да сготвя

С деликатна текстура и богата на вкус

Рецепта за вечеря: Ароматна гъбена крем супа - 1
Снимка: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г гъби печурки;
  • 1 глава кромид лук, нарязан;
  • 2 стръка целина, нарязани на кубчета;
  • 3 скилидки чесън;
  • 3 стръка прясна мащерка;
  • 2 с.л. олио;
  • 750 мл пилешки или зеленчуков бульон;
  • 200 мл. сметана за готвене;
  • 1 ч.л сол;
  • 1/2 ч.л. черен пипер.

Гарниране:

  • Зехтин за поръсване;
  • 1 с.л. ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете гъбите от стеблата. Нарежете ги.

Нарежете лука, целината и чесъна. Отстранете листата мащерка от стеблата.

Загрейте 2 супени лъжици слънчогледово олио в голяма тенджера на средна температура, добавете лука, целината, чесъна, мащерката и гъбите. Поставете капака и гответе докато гъбите омекнат за около 5 минути. Когато водата се изпари, извадете 4 супени лъжици от гъбите и запазете за по-късно.

Изсипете бульона в тенджерата, и когато заври, намалете силата на котлона и оставете да къкри 15 минути.

Добавете солта и черния пипер и пасирайте. Изсипете сметаната, сложете тенджерата на котлона, докато кипне и след това изключете котлона.

Сервирайте като разпределите супата в купи. Украсете с нарязания магданоз и запазените гъби, пише lunchbox.eu.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    6 10 Отговор
    Абе ква крем супа за вечеря ве?Фърлям аз пържолите на скарата и после 300 ракия и 5-6 бири,и това е..
  • 2 Беднотия.....!

    3 8 Отговор
    Нема ли некой,, адвокат,, да обогати трапезата с шунки и локанки, за десата, чуждите, да, едат ядове, ко на ентересува....!
  • 3 И това го кльопам

    3 4 Отговор
    много
  • 4 Малиии

    3 2 Отговор
    Вено, голямо преписване на рецепти, голяма работа. Явно и така си завършила филологиятга! Уникална журналистка!

    Коментиран от #5

  • 5 Цеко сифоня

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Малиии":

    Тя Вена е готвачка, колкото аз и ти сме космонавти.
    Все забравям да я питам ( тя знае това) , кът се готви таратор, колко време съ вари ?