Отидете към основна версия

4 253 4

Рецепта на деня: Мексиканска солена торта

  • мексиканска кухня-
  • торта-
  • тортила-
  • чоризо-
  • халапеньо-
  • какво да сготвя

Невероятна комбинация от вкусове от мексиканската кухня

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 килограм колбас чоризо

1 / 2 голям лук, нарязан на ситно

1/2 червен пипер

5 скилидки чесън смлени

2 чаши сирене чедър

2 чаши зелен лук, фино нарязан

1/4 чаша кориандър, нарязан на ситно

2 чушки халапеньо, нарязани на ситно

12 големи яйца

1/2 чаена лъжичка лют сос

1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер

12 тортили

Начин на приготвяне:

В голям тиган поставете лук, чушки и чесън, докато чоризото се приготви. Отстранете от огъня и оставете настрана. В купа комбинирайте сирене, кориандър, зелен лук и чушки халапеньо. Разбъркайте, докато се смесят. Пригответе тава за печене. Разстелете една трета (1/3) от тортилите на дъното на съда (12 парчета). След това лъжица от сместа с чоризо ​​и 1/3 от сместа от сирене отгоре. Повторете слоевете още два пъти, завършвайки със слоя сирене.

В отделна голяма купа за смесване разбъркайте яйцата, половината и половината, лют сос и черен пипер, докато се смесят напълно и малко на мехурчета. Отгоре се изсипва яйчена смес. Покрийте и оставете в хладилник за поне 6 часа или за една нощ. Печете на 180 градуса за 60-90 минути, до златисто кафяво. Можете да тествате готовността по същия начин, както бихте направили с торта. Просто поставете вилица и ако излезе чиста, тя е готова. Оставете да стегне за 10 минути преди сервиране. Сервирайте с прясно заквасена сметана и авокадо, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини