Необходими продукти:
1 килограм колбас чоризо
1 / 2 голям лук, нарязан на ситно
1/2 червен пипер
5 скилидки чесън смлени
2 чаши сирене чедър
2 чаши зелен лук, фино нарязан
1/4 чаша кориандър, нарязан на ситно
2 чушки халапеньо, нарязани на ситно
12 големи яйца
1/2 чаена лъжичка лют сос
1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
12 тортили
Начин на приготвяне:
В голям тиган поставете лук, чушки и чесън, докато чоризото се приготви. Отстранете от огъня и оставете настрана. В купа комбинирайте сирене, кориандър, зелен лук и чушки халапеньо. Разбъркайте, докато се смесят. Пригответе тава за печене. Разстелете една трета (1/3) от тортилите на дъното на съда (12 парчета). След това лъжица от сместа с чоризо и 1/3 от сместа от сирене отгоре. Повторете слоевете още два пъти, завършвайки със слоя сирене.
В отделна голяма купа за смесване разбъркайте яйцата, половината и половината, лют сос и черен пипер, докато се смесят напълно и малко на мехурчета. Отгоре се изсипва яйчена смес. Покрийте и оставете в хладилник за поне 6 часа или за една нощ. Печете на 180 градуса за 60-90 минути, до златисто кафяво. Можете да тествате готовността по същия начин, както бихте направили с торта. Просто поставете вилица и ако излезе чиста, тя е готова. Оставете да стегне за 10 минути преди сервиране. Сервирайте с прясно заквасена сметана и авокадо, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 актуално к..
10:19 16.05.2021
2 Оф.....
11:58 16.05.2021
3 Туй не го
13:31 16.05.2021
4 Камбуз
16:56 16.05.2021