Отидете към основна версия

11 171 6

Рецепта за вечеря: Пролетна селска манджичка

  • селска-
  • манджичка-
  • ориз-
  • картофи-
  • постно-
  • какво да сготвя

Свежо постно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг пресни картофи

1 к. ч. ориз

50 мл олио

2 стръка пресен лук

1 зелена чушка

1 домат

1 ч.л. червен пипер

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

пресен джоджен

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. В тенджера загрейте олиото и прибавете картофите, пържите за около 5 минути. Прибавете нарязаните пресен лук и зелената чушка, продължете да пържите до леко омекване на зеленчука. Прибавете обеления и настърган на едро ренде домат, червения пипер и разбърквате.

Налейте 5 ч.ч. топла вода, след като заври, намалете котлона на слабо, затворете капака на тенджерата и оставете да къкри за около 5 минути, след което добавяте добре измития и прецеден ориз, разбъркайте.

Оставете манджичката да къкри на бавен огън, при затворен капак, до готовност на ориза. Посолете на вкус, поръсете с нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и премахнете манджата от котлона, оставете при затворен капак да се задуши за около 10 минути преди сервиране, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини