Необходими продукти:
1 кг пресни картофи
1 к. ч. ориз
50 мл олио
2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
1 домат
1 ч.л. червен пипер
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
пресен джоджен
Начин на приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. В тенджера загрейте олиото и прибавете картофите, пържите за около 5 минути. Прибавете нарязаните пресен лук и зелената чушка, продължете да пържите до леко омекване на зеленчука. Прибавете обеления и настърган на едро ренде домат, червения пипер и разбърквате.
Налейте 5 ч.ч. топла вода, след като заври, намалете котлона на слабо, затворете капака на тенджерата и оставете да къкри за около 5 минути, след което добавяте добре измития и прецеден ориз, разбъркайте.
Оставете манджичката да къкри на бавен огън, при затворен капак, до готовност на ориза. Посолете на вкус, поръсете с нарязания джоджен и черен пипер на вкус, разбъркайте и премахнете манджата от котлона, оставете при затворен капак да се задуши за около 10 минути преди сервиране, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гецата
16:15 18.05.2021
2 Мастър Шеф
16:21 18.05.2021
3 hmhmhm
16:49 18.05.2021
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Ей туй
17:04 19.05.2021
6 МАЛКА пенсИЯ
17:39 19.05.2021