Необходими продукти:
600 гр. пресни картофи
6 с.л. олио
сол
1 с.л. краве масло
2 - 3 стръка пресен чесън
5 - 6 стръка копър
Начин на приготвяне:
Картофите се се измиват и подсушава, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако не, се нарязват на големи парчета. Слагат се в тенджера със загрято олио и малко вода, след което се похлупват с капака. Готвят се около 20 минути като се раздрусват периодично, без да се маха капакът.
След 20-та минута апетитните варени картофи се проверяват дали са омекнали, прибавят се сол на вкус, малко краве масло и нарязан на дребно пресен чесън. Похлупват се отново и се готвят още 5 минути. Накрая, когато са готови, друсаните пресни картофи се поръсват с нарязан на ситно пресен копър. Може да поднесете картофите с чесън и копър като гарнитура за месо или да хапвате като основно ястие, пише Actualno.com.