4 61911

Рецепта на деня: Друсани пресни картофи

  • картофи-
  • копър-
  • друсани-
  • какво да сготвя

Бързи, лесни, вкусни

Рецепта на деня: Друсани пресни картофи - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

600 гр. пресни картофи

6 с.л. олио

сол

1 с.л. краве масло

2 - 3 стръка пресен чесън

5 - 6 стръка копър

Начин на приготвяне:

Картофите се се измиват и подсушава, без да се белят. Ако са дребни, се оставят цели, ако не, се нарязват на големи парчета. Слагат се в тенджера със загрято олио и малко вода, след което се похлупват с капака. Готвят се около 20 минути като се раздрусват периодично, без да се маха капакът.

След 20-та минута апетитните варени картофи се проверяват дали са омекнали, прибавят се сол на вкус, малко краве масло и нарязан на дребно пресен чесън. Похлупват се отново и се готвят още 5 минути. Накрая, когато са готови, друсаните пресни картофи се поръсват с нарязан на ситно пресен копър. Може да поднесете картофите с чесън и копър като гарнитура за месо или да хапвате като основно ястие, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бритни

    6 0 Отговор
    Легално ли е?
  • 2 БиБи Кинг

    0 5 Отговор
    Друсани пемберуги,па може и кирливи да са деа! Рошкоф тичай при Каскетиньо да искаш раследванье!
  • 3 А бе, Вени

    5 0 Отговор
    Тая рецепта, става ли с по малко картофи? Например, с два. И без чесън и копър? На 'тенджерата' не и понася миризмата им. Предпочита, натуралният аромат на картофите :-)
  • 4 Фершел

    12 0 Отговор
    Как ше сложиш в загрято олио вода ма офцоо

    Коментиран от #5

  • 5 Бе-е-е

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фершел":

    Ами, от близо и с постоянно бъркане. Но, олиото, трябва да е много загрято.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Добре дошли при бай Марин

    5 0 Отговор
    Колко пъти....!! Колко пъти съм ти казвал азе да си гледаш нощните статии! Не е за тебе да готвиш.😄
  • 8 наблюдател

    4 0 Отговор
    Друсай други работи.
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ГРЕШКА !!! ТЕНДЖЕРА ПОД НАЛЯГАНЕ И 400 Г СВИНСКО МОС + СОЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 фъшшшш

    1 0 Отговор
    Слагате картофките на пара за 20 минути или в подсолена вряща вода за 10. Махате ги и ги слагате в тавичка със загрято олио. Разбърквате ги и ги бутате във фурната. След известно време ги разбърквате пак и може да добавите още малко олио и сол ако се налага. Като хванат коричка и придобият цвят им слагате пресен копър и ситно нарязан чесън. Разбърквате ги и след минута две ги вадите от фурната. Добавяте им лъжица краве масло, разбърквате и са готови.
  • 11 Ей туй

    1 1 Отговор
    много го ям но с повече копър да е