Отидете към основна версия

8 581 4

Рецепта на деня: Морковен кекс с шоколад и орехи

  • моркови-
  • кекс-
  • орехи-
  • шоколад-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Десерт с незабравим вкус

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

250 гр. бяло брашно

3 яйца

50 мл зехтин

50 гр. разтопено краве масло

150 гр. кокосова захар

3 големи настъргани моркова

10 гр. бакпулвер

100 гр. шоколадови капки

50 гр. орехи с тахан халва

Начин на приготвяне:

Настържете морковите на едро ренде. В подходяща купа разбийте яйцата със захарта с миксер на гъста и хомогенна смес. На струйка долейте зехтина и маслото при продължително разбиване.

На порции към течната смес се добавя пресятото брашно с бакпулвера, като вече бъркате с лъжица.

Най-накрая сместа за морковения сладкиш се разбърква с настърганите моркови, шоколадовите капки и орехите с тахан халва. Сипва се в силиконова форма за кекс и равномерно се разпределя и заглажда. Ако не разполагате със силиконова форма, използвайте метална, като трябва предварително да я намажете с мазнина и поръсите с брашно, за да избегнете залепване.

Печете кекса с моркови на 180°C в предварително загрята фурна /без вентилатор/ за около 35 - 40 минути. Готовността на кекса се проверява с клечка за зъби, която трябва да излезе суха след забождането. Пробвайте за готовност с клечка за зъби или дървено шишче. След като ароматният кекс е готов, обърнете върху решетка и оставете да изстине. Отгоре може да поръсите с пудра захар по желание, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.

Свързани новини