Отидете към основна версия

5 636 16

Какво да правим с токсичните хора?

  • токсични-
  • токсични хора-
  • взаимоотношения-
  • живот

Ето как да разпознаем токсичните хора и да ги избягваме

Снимка: Shutterstock

Токсичните хора не са стена. Можете да ги преместите. Бъдете директни с тях и просто им кажете, че не искате да прекарвате време с тях.

Ако е нужно толкова малко, за да отстраните токсичния човек от себе си, защо не сте го направили вече?

Какво означава, когато някой е токсичен?

Това означава, че неговото отношение или поведение е вредно за вас, разваля плановете ви, деня ви, отношенията ви, пише actualno.com. Такъв човек те кара постоянно на пръсти, да се грижиш за всяка дума, страх и стрес. Кара ви все още да търсите грешката в себе си. Кара те да се страхувате да бъдете себе си, да нямате свое мнение. Кара те да се чувстваш виновен за собствените си дела.

Токсични хора - как да ги разпознаем?

Понякога е трудно, понякога - не. Харесвате един човек, изпили сте много кафе или бира например. „Имаше моменти“, както се казва. Но както психопатът може да се скрие под маската на симпатична възрастна жена, такъв токсичен човек може да бъде... най-добрият приятел, майка, съпруг, работодател. Може да е всеки. И затова е толкова трудно да го "отрежете". Защото няма да изтриете номера на майка си от телефона си! В крайна сметка няма да изтриете най-добрия си приятел от живота си за един неприятен ден да кажем. Ще изхвърлите ли просто така годеника си, знаейки, че той все още може да се промени?

Кого да избягвам?

Избягвайте онези, които ви карат да се чувствате неадекватни, глупави, недостойни, грозни. Избягвайте онези, които се оплакват и ви хвърлят с черни видения за бъдещето. Избягвайте онези, които ви заливат със своите неуспехи и разочарования. Тези, които се възползват от вас, които искат да успеят за ваша сметка. Избягвайте онези, които не ви позволяват да имате вашето мнение, които са обидени само защото вали и вторият сезон на любимия им сериал току-що приключи. Избягвайте онези, които ревнуват, които ви пожелават да "счупите крак", както казват в театъра, но тук буквално. Избягвайте онези, които предизвикват страх и безпокойство. Токсичните хора клюкарстват, бъркат, лъжат и развалят атмосферата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 20 гласа.

Свързани новини